Tiivisteitä ja tarvikkeita korkeisiin paineisiin ja lämpötiloihin

Keraamiset tuotteet +900... +1260°c

Etusivu » Tuotteet » Keraamiset tuotteet +900... +1260°c

KERAAMISET ERISTEET KOVIIN LÄMPÖTILOIHIN 

Finlonilta saat luotettavaa suojausta korkeille lämpötiloille. Meidän keraamiset eristeet ja tuotteet on suunniteltu teollisuuden käyttöön ja tarjoamaan erinomaista kestävyyttä kuumissa kohteissa kuten valimoissa, voimalaitoksissa ja polttolaitoksissa. 

Tulen- ja kuumankestävät eristysratkaisumme ovat korkealaatuisia ja niillä on erinomaiset eristysominaisuudet teollisuuden tarpeisiin. Löydät valikoimistamme neljä eristemateriaalia, joita ovat pahvi, huopa, paperi ja villa. Varastokokojen lisäksi toimitamme haluttaessa myös muotoon leikattuja eristelevyjä. 

Valikoimiimme kuuluvat myös tulen- ja kuumankestävät kankaat sekä kuitutuotteet kuten CaO-Sio2 kuitunauhat, -punokset ja -narut. 

Kysy lisää eristeistä

Näytetään kaikki 3 tulosta

MIKÄ ON KERAAMINEN ERISTE?

Keraamiset eristeet kestävät erityisen hyvin korkeita lämpötiloja fysikaalisten ja kemiallisten ominaisuuksiensa ansiosta. Niillä on korkea sulamispiste ja ne laajenevat sekä supistuvat vain vähän lämpötilan muuttuessa.

Keraamiset eristeet eivät reagoi herkästi kemikaalien tai hapettavien aineisten kanssa korkeissakaan lämpötiloissa. Tämän ansiosta ne kestävät kuumia olosuhteita ilman rakennevaurioita. Erityisesti huokoisilla materiaaleilla on pieni lämmönjohtavuus, mikä auttaa pitämään lämpöenergian eristetyssä tilassa tehokkaasti suojaten materiaaleja ja laitteita kuumuudelta.

KERAAMISTEN ERISTEIDEN KÄYTTÖKOHTEITA

Finlonin keraamiset eristeet sopivat erityisesti korkean lämpötilan kohteisiin kuten

  • valimot
  • voimalaitokset
  • polttolaitokset
  • teollisuuden eri kohteet

Eristevalikoimissamme on neljä materiaalivaihtoa: pahvi, huopa, paperi ja villa. Pahvia ja huopaa käytetään tiivistemateriaalina esimerkiksi polttimien laipoissa ja savukaasukanavissa. Villa on sopivaa muun muassa eristeisiin teollisuuden kattiloissa, säiliöissä ja savukaasukanavissa. Tulenkestävä villamme on valmistettu palamattomista materiaaleista, jotka kestävät korkeat lämpötilat kerta toisensa jälkeen.

Varastoimme eri paksuudella olevia eristelevyjä. Toimitamme eristeitä myös muotoon leikattuna.

Lue lisää eristemateriaaleista

MIKSI KUUMUUDEN KESTO ON ERISTEISSÄ TÄRKEÄÄ?

Jokainen teollisuuden tuotantoprosessi vaatii tarkasti hallittuja olosuhteita, joissa lämpötilan vaihtelu voisi olla tuhoisaa sekä toiminnan laadulle että laitteiston kestävyydelle. Kuumuutta kestävien eristeiden avulla varmistetaan, että kriittiset komponentit ja rakenteet voivat toimia tehokkaasti korkeissa lämpötiloissa. Esimerkiksi metallin sulatus tai energiaa tuottavat reaktiot aikaansaavat ympäristöjä, joissa vain tulenkestävät eristeet kestävät. Kun palamaton eriste kestää, se ei ainoastaan suojaa laitteita, vaan myös estää onnettomuuksia ja minimoi työntekijöille aiheutuvia riskejä.

MIKSI VALITA KERAAMINEN ERISTEMATERIAALI?

Koneiden ja laitteistojen käyttöikä pitenee, kun oikein valittu ja asennettu keraaminen eriste vähentää lämpövaurioiden riskiä. Kestävät keraamiset eristeet ovat pitkän aikavälin investointi, joka maksaa itsensä takaisin kerta toisensa jälkeen.

Keraamiset tuotteemme antavat suojaa äärimmäisiltä lämpötiloilta, mikä ehkäisee tehokkaasti lämpöhävikkiä, pienentää energiahukkaa ja lisää tehokkuutta. Eristeemme ovat kuumankestäviä, kestävät kemikaaleja ja vaimentavat ääniä, mikä tekee työympäristöstä turvallisemman ja miellyttävämmän.

MITÄ EROA ON KERAAMISELLA ERISTEELLÄ JA LASIVILLALLA?

Keraamiset eristeet ja lasivilla ovat kumpikin tärkeitä eristysmateriaaleja erilaisiin käyttötarkoituksiin, mutta niiden ominaisuudet ja soveltuvuuden erot tulee huomioida oikean materiaalin valinnassa.

Keraamiset eristeet on suunniteltu sietämään erittäin korkeita lämpötiloja, tyypillisesti yli 1000°C ja jopa korkeampiin lämpötiloihin saakka. Ne säilyttävät ominaisuutensa ja muotonsa kovissa käyttöolosuhteissa, mikä tekee niistä sopivia käyttökohteissa kuten teollisuusuuneissa ja voimalaitoksissa. Keraamiset eristeet soveltuvat myös paikkoihin, joissa vaaditaan alhaista lämmönjohtavuutta ja hyvää tulenkestävyyttä.

Lasivilla kestää lämpöä yleensä korkeintaan noin 500°C asti. Se menettää eristyskykynsä ja alkaa pehmetä tai sulaa, kun sitä altistetaan korkeammille lämpötiloille pitkiä aikoja. Lasivilla soveltuukin paremmin esimerkiksi putkistojen eristeeksi hieman kauempana kaikkein kuumimmista kohteista.

Molemmat materiaalityypit vaativat varotoimenpiteitä käsiteltäessä, sillä niiden pöly ja kuidut voivat olla haitallisia hengitettäessä. Keraamisten kuitujen käsittelyn yhteydessä pitäisi aina käyttää sopivaa suojavarustusta, kuten hengityssuojainta ja suojakäsineitä. Lasivilla voi myös aiheuttaa ärsytystä iholle ja hengitysteille

OTA YHTEYTTÄ ERISTERATKAISUISTA

Asiantuntijamme auttavat sinua mielellään oikean eristemateriaalin ja -ratkaisun valinnassa.

Pyydä tarjous

Finlon Oy

Keskiläntie 2
20660 LITTOINEN

Luotettava kumppaniAA-logo

Copyright © 2024 Finlon Oy